Diepwanden en geboorde palen

Business unit diepwanden en geboorde palen

De toenemende vraag naar ruimte in stedelijke gebieden, de ontwikkeling van grootschalige infrastructuurprojecten en het verwezelijken van ingewikkelde ontgravingen hebben aangezet tot de ontwikkeling van nieuwe funderingstechnieken.

Als eerste funderingsbedrijf voerde Franki in 1969 diepwanden uit in BelgiĆ«. Franki Grondtechnieken wil aan de top blijven door het continu opvolgen en beheersen van de laatste ontwikkelingen in technologie en het investeren in het nieuwste en meest performante machinepark.
Franki Grondtechnieken heeft samengewerkt met het "Civieltechnisch Centrum Uitvoering Research & Regelgeving" (of CUR) voor het opstellen van referentiehandboek met nieuwe richtlijnen voor de uitvoering van diepwanden. 

Voor de uitvoering van bouwputten in beperkte stedelijke ruimte worden recent ook technieken zoals palenwanden en soilmix toegepast, zie business unit micropalen, ankers en kerende wanden.

Voor elk project beschikt Franki Grondtechnieken over de benodigde kennis en op gebied van uitvoering en engineering om een oplossing op maat uit te werken.