Franki Classics 2015

5/09/2015
 

Vorig jaar is er voor het eerst sinds lange tijd weer een Franki Classics georganiseerd. Dit was een ontzettende leuke fietstocht waar veel collega’s en hun familie aan hebben deelgenomen.

Dit jaar heeft Franki Grondtechnieken voor alle collega’s met partner en kinderen DE EERSTE HOLLANDSE FRANKI CLASSICS georganiseert.

Op zaterdag 5 september heeft de start van onze tocht plaatsgevonden. In De Portier in Alblasserdam zijn we eerst warm onthaald met een hapje en een drankje. Vandaar uit hebben we onze tocht fietsend gestart richting de molens van Kinderdijk. 

We hebben daar een museummolen bezocht, een film over het molengebied Kinderdijk bekeken en een molenaarswerkplaats bezocht. Het was zeer indrukwekkend om te zien en ervaren hoe een windmolen werkt. Als Franki Grondtechnieken waren we vooral verbaasd over het feit dat de windmolens niet op palen gefundeerd zijn: de windmolens van Kinderdijk zijn op staal gefundeerd met koeienhuiden, stenen etc. 

Vervolgens hebben wij onze tocht verder hervat door de Alblasserwaard naar de Kaasboerderij van de familie Booij. Hier hebben wij een rondleiding gekregen en hebben wij diverse boerenkazen mogen proeven. De authentieke en unieke smaak van de boerenkazen zijn zeer bevallen door iedereen. Erg lekker!

Na onze bezoek aan de kaasboerderij zijn we terug naar Alblasserdam gefietst, waar we hebben genoten van een heerlijk diner. We hebben de avond afgesloten met allerlei lekkere hapjes en drankjes in De Portier. IMG_0454-(5).JPG
 IMG_0481-(1).JPG
 IMG_0403.JPG  DSC01043.JPG
 IMG_1643.JPG  IMG_1647.JPG